Spring naar inhoud

Wijnmaken


Advies aan professionele wijnmakers
Het proces om van druiven een kwalitatief goede wijn te maken is nogal complex. De vinificatie kan op vele punten fout gaan. Bij wijngaarden van meerdere hectaren kan dit zeer grote verliezen leveren. Vele professionele wijnmakers raadplegen daarom in de eerste 5 tot 10 jaar een adviseur. Tot 10 jaar geleden waren dit buitenlandse adviseurs, maar nu kunt u ook in Nederland terecht bij Stan Beurskens of bij mij. Met Stan heb ik samen diverse cursussen verzorgd.

Foto Jan Oude Voshaar barriques
Advies aan hobby-wijnmakers
Ook sommige kleinere druiventelers proberen heel goede wijnen te maken van de oogst uit hun eigen wijngaard (vaak 0,1 tot 0,5 hectare). Ook hen kan ik adviseren bij het verbeteren van hun wijnkwaliteit. Dat kan individueel, maar ook via lezingen voor uw eigen (regionale) afdeling.
Afgelopen 10 jaar heb ik via lezingen voor het Wijngaardeniersgilde en artikelen in het vakblad De Wijngaard al veel kennis met hen gedeeld (zie literatuur).

Desgewenst kunt u contact met mij opnemen over de mogelijkheden.